Om kurset
Hvorfor er FørstegangslederProgrammet så viktig?
Det å være førstelinjeleder (lede medarbeidere), eller å gå inn i en lederrolle for aller første gang (førstegangsleder) er svært krevende. For mange blir det en sjokkartet opplevelse. Det viser flere studier, hvor disse lederne sier de savner opplæring i forkant og støtte underveis. De føler på ensomhet, usikkerhet og mye negativt stress. Mange møter veggen og hopper av lederrollen, før den knapt har startet, for å vende tilbake til rollen som fagperson.
Gjennom mer enn 25 år har jeg kurset hundrevis av førstelinjeledere. I tillegg er jeg medforfatter av boken «På randen av ledelse», som fortsatt er dette den eneste norske boken om førstegangsledelse. Jeg kan derfor med 100 prosent sikkerhet si at det ikke finnes noe bedre tilbud for norske førstegangsledere enn FGL-Programmet!
Frode Dale, kursleder, lederlos og forfatter
Hva du får av FGL-Programmet:
- Fem fagsesjoner spredt over seks måneder. Få innsikt og kompetanse som trengs for å lykkes som førstelinjeleder, eller i overgangen fra fagperson og kollega til leder.
- Unike verktøy, som hjelper deg med konkrete utfordringer i hverdagen, og som blir uvurderlig gjennom hele din lederkarriere.
- Tett oppfølging fra mentor og kursleder gjennom hele programmet (det faglige innholdet har du tilgang til i 12 måneder). I tillegg får du flere bøker.
- Tre personlighetstester, inkl. en grundig gjennomgang i etterkant slik at du kjenner godt dine styrker og hva du bør være oppmerksom på og jobbe med.
Se en kort film (4:16) med programleder Frode, hvor han forteller om hva du kan forvente av FGL-Programmet.
"Utrolig at dette ikke er mer på dagsorden. Her har mange organisasjoner mye å lære" - Bernt Ola Dambråten, Forsvarets Logistikkorganisasjon/KT (tidligere deltaker på FGL-kurs i regi av Frode Dale og BI)
Norske virksomheter svikter sine førstegangsledere:
- "Å overta som leder var mer hektisk og stressende enn det jeg hadde sett for meg. Den første uken var helt jævlig. Jeg fikk plutselig så mye ansvar, og følte jeg måtte gjøre alt".
- "Jeg måtte lære å kjenne mine kollegaer på ny, og måtte legge til side personlige relasjoner og skille mellom det å være privat og profesjonell. Følelsen av isolasjon ble etter hvert ganske stor".
Sitatene stammer fra intervjuer med to førstegangsledere (fra masteroppgaver som har sett på hvordan norske virksomheter forbereder og støtter sine førstegangsledere).
Mange studier viser dessverre at disse ferske lederne ofte føler det slik. Spør du erfarne ledere får du lignende historier. De vil da fortelle at overgangen fra å være fagperson med ansvar for kun seg selv, til å lede andre, var noe av det mest krevende de har opplevd i lederkarrieren og som de var lite forberedt på. Jeg kan garantere at om de bare hadde tatt dette programmet før de tiltrådte, ville de hatt en helt annen følelse!
Frode Dale, lederos og kursleder
"Kurset var lærerikt og ga meg mange nye verktøy som kan brukes i jobben min som leder. Jeg vil nå tenke mye nytt på hvordan jeg kommuniserer." - Christina Fadum Holm, Wärtsilä Gas Solutions (tidligere deltaker på FGL-kurs i regi av Frode Dale og Ny som leder AS)
Ai-Frode bistår deg 24/7 gjennom hele programmet - og etterpå!
Norges første KI-ekspert på lederoverganger hjelper deg med alle slags utfordringer For eksempel:
- Hvordan løse en konflikt på jobben?
- Hvordan forberede en medarbeidersamtale?
- Hvordan motivere et team?
- Hva bør du som leder gjøre om en av dine medarbeidere benyttet hersketeknikker mot andre
- Etc.
Besøk AiFrode her
Kunnskapsmål
- Du vil forstå den mentale prosessen i det å bli leder, dvs. identitetsskiftet. For å lykkes som førstegangsleder er det svært viktig at du både forstår og erkjenner identitetsskiftet. Det vil si at du må lære deg å tenke og agere som en leder.
- Du lærer hvordan du skal lede en organisasjon, lede mennesker, lære deg selv å kjenne og bruke, samt hvordan du skal takle stress og følelser. Egne og andres.
- Du lærer om lederskiftet som du – enten du vil eller ikke –er en del av og som dermed har stor påvirkning på om du lykkes eller ikke i lederrollen du går inn i.
- Du lærer å legge opp og gjennomføre en plan for de første 90 dagene. Flere studier viser nemlig at hvis du ikke oppnår tilstrekkelig tillit og respekt i løpet av denne perioden, mister du fort «garderoben».
- Gjennom et dypdykk i din personlighet, kombinert med tre personlighetstester, får du unik innsikt i deg selv og din personlighet. Dermed kan vi sammen lage din personlige Lederplattform som følger deg resten av lederkarrieren.
- Du lærer å overta, lede og videreutvikle et team (i fart).
I tillegg:
- Du får god oppfølging og hjelp underveis i lederprogrammet. Både personlig og gjennom fellessesjoner med andre FGL-kandidater.
- Gjennom FGL-Programmet blir du kjent med mange kommende og nåværende førstegangsledere. Flere av disse vil gå videre til spennende mellom- og topplederstillinger. Dette nettverket blir svært verdifullt for deg fremover i karrieren!
Les mer om de ulike modulene lengre ned. Se også en pdf over programmet her.
Målgruppe
Lederprogrammet er for førstelinjeledere/førstegangsledere. Både de som er/har vært i rollen en stund (eller hatt flere slike roller), de som har fått en stilling, men som ennå ikke har startet, samt personer som ønsker å bli leder. Programmet er også relevant for personer som ønsker å lære om hva det innebærer å bli førstegangsleder. For eksempel nærmeste leder eller personer som jobber med HR- og personalansvar.
"Her har du en mulighet for en kick-start inn i lederrollen" - Stig Roar Toven, Bertel O. Steen (tidligere deltaker på FGL-kurs i regi av Frode Dale og BI)
Er FGL-Programmet aktuelt for flere I virksomheten? Send en epost til so@nysomleder.no så får dere et godt tilbud! Merk eposten "FGL-Programmet"
Forkunnskaper
Ta kurset i deres egne lokaler
Er det interessant å ta kurset fysisk i egne lokaler? Da kan vi komme til deg for å gjennomføre kurset internt! Kontakt oss for et skreddersydd tilbud basert på dine behov og ønsker.
Få et bedriftstilbudKursinnhold
Modul 1: Identitetsskifte (digitalt selvstudium)
Når du går fra rollen som fagperson til å bli leder for aller første gang, må du lære å tenke, føle og handle som leder. Du er ikke lengre en individuell bidragsyter og spesialist, som utfører spesifikke oppgaver. Du er nå en generalist, agendasetter og nettverksbygger som skal skape resultater gjennom andre. Din lojalitet ligger nå hos virksomheten, ikke i det kollegiale. For å lykkes som førstegangsleder, er derfor den mentale prosessen – identitetsskiftet – noe av det aller viktigste å få tak på!
Format: 19 videoleksjoner, fordelt på 6 moduler/temaer.
Modul 2: Fysisk samling i Oslo (to kursdager)
Første kursdag: "Ledelse i praksis"
Ledelse i praksis handler om å se nærmere på og utfordre begrepet ledelse og de ulike lederteoriene som finnes, vurdere gapet mellom teori og praksis, se på hva som kan være grunnlaget for og kjernen i ledelse, se på hva du selv tenker om ledelse og hvordan du og dine medarbeidere kan lage deres egen felles leder- og ledelsesteori. Hensikten er å gå fra de mer generelle og generiske lederteoriene, og over til å se på hva ledere faktisk gjør og hvilken kompetanse(r) de dermed trenger. Vi ser nærmere på din personlige og kontekstuelle lederteori i møtet med dine medarbeideres tanker om hva god ledelse er. Der tanken er at du skal begynne arbeidet med din egen personlige lederteori – og filosofi.
Format: Klasserom (et sentralt konferansehotell i Oslo sentrum)
Andre kursdag: "En leders selvforståelse"
Her får du innspill til hvordan du skal kunne bli en tryggere leder i møte med andre. Du lærer hva som påvirker din og andres adferd, du lærer mer om deg selv som person, du lærer hvordan du skal bruke deg selv mer bevisst i møte med andre og du lærer mer om hva som er god og dårlig ledelse. Du får en innføring i fagene psykologi og sosiologi. Du får vite mer om viktigheten av personen i lederrollen. Du vil få vite mer om hva selvinnsikt er og innebærer. Du vil jobbe med egen selvinnsikt. Du vil få vite om hva selvutsikt er og innebærer. Du vil jobbe med din egen selvutsikt. Du vil få vite mer om hva selvregulering er og innebærer. Du vil jobbe med egen evne til selvregulering.
Format: Klasserom (et sentralt konferansehotell i Oslo sentrum)
"Burde vært obligatorisk for alle førstegangsledere" - Karina Stehl, Oslo Kommune, UKE (tidligere deltaker på FGL-kurs i regi av Frode Dale og BI)
Modul 3: Lederskifte (digitalt selvstudium)
I 8 av 10 tilfeller vil du som påtroppende leder erstatte en tidligere leder. Det betyr at du arver den forrige lederen, på godt og vondt. Det er også du som må tilpasse deg organisasjonen, ikke omvendt. Lederskifter er derfor krevende, både for den påtroppende lederen og for virksomheten. Eksperter på lederskifter mener du kun har 90 dager på deg til å finne fotfeste i organisasjonen, gjennom å ha oppnådd tilstrekkelig tillit og respekt. Lengre er ikke “tålmodigheten” med deg, og mislykkes du i denne perioden går fort ting fra vondt til verre.
Format: 13 videoleksjoner, fordelt på 4 moduler/temaer.
Modul 4: Min Lederplattform
Modulen «Min Lederplattform» gir deg solid kunnskap om hvordan din personlighet og dine livserfaringer påvirker ditt lederskap. Uten denne innsikten er det vanskelig å vite hva du må – eller bør – jobbe med for å utvikle ditt personlige lederskap. Det blir som å styre i blinde. Kort fortalt: Gjennom å utvikle din egen Lederplattform, blir du en bedre, tryggere leder og ikke minst en mer effektiv leder!
Format: 8 videoleksjoner og tre personlighetstester ("normalpersonlighet", "stresspersonlighet" og verdier jfr. Hogan-testbatteri)
Modul 5: Fysisk samling i Oslo (to kursdager)
Første halvannen dag: Teamledelse og rollen som teamleder
Ledelse handler om å få folk til å jobbe sammen mot felles mål. Da blir samarbeid viktig. Det betyr at ledere både må fylle og mestre mange ulike roller, hvor en av de aller viktigste er rollen som teamleder. Eller leder for en ledergruppe. I dette kurset tar vi for oss det du trenger for å bygge, utvikle og ikke minst overta et team/en ledergruppe. Som teamleder eller leder for ledergrupper er det viktig for deg å forstå det som kalles «teamprosesser» og «teamdynamikk». Det er også viktig at du kjenner til og kan jobbe med det vi kaller et teams eller ledergruppes «livssyklus».
Format: Klasserom (et sentralt konferansehotell i Oslo sentrum)
Siste halvdel dag to: Oppsummering av lederprogrammet, evalu-læring og veien videre.
NB! Etter programmet kan du kjøpe «mentorpakker», slik at vi kan bistå deg i hverdagen. For eksempel ved en konflikt på jobben, om du er usikker på hvordan du skal forberede en vanskelig samtale eller noe annet som oppstår. Vi er der for deg. Og ikke minst AiFrode, som elsker å få bryne seg på dine utfordringer!
"Dette kurset har for meg vært lærerikt, informativt og det har fått meg til å få øyne og hode i sving og til å tenke nytt." - Thorleif Vistnes, Ivar IKS (tidligere deltaker på FGL-kurs i regi av Frode Dale og Ny som leder AS)
Pedagogisk gjennomføring
Du kan starte på FGL-Programmet når du vil i året. Dvs. at du går i gang med de digitale aktivitetene når det passer for deg. Når det gjelder dato og sted for de to fysiske samlingene i Oslo, kommer vi tilbake til deg litt ut i programmet. Dette fordi vi ønsker minst 10 personer på de fysiske samlingene, noe vi oppnår med å jevnlig «samle sammen» deltakere som har kommet i gang med programmet, for deretter å invitere dem samlet til Oslo. På den måten kan du si at FGL-Programmet gjennomføres kontinuerlig, gjennom hele året, og hvor vi med jevne mellomrom kjører de fysiske samlingene.
Merknad: Reise og opphold på de to samlingene dekkes av deltaker (all servering på selve samlingene dekkes av programavgiften)
Følgende fagbøker er en del av lederprogrammet og er derfor inkludert. To av bøkene ("På randen av ledelse" og "Lederskifter") sendes i posten så oppgi din postadresse når du registrerer deg. Du kan forvente å få bøkene innen 3-5 dager.
Fag- og læremateriell (inkludert i programavgiften):
- Modul 1 – Identitetsskiftet: Suksessboken «På randen avledelse. En veiviser i førstegangsledelse» (Gyldendal Akademisk), som er solgt i mer enn 33 000 eksemplarer
- Modul 2 – Fysisk samling: Arbeids- og refleksjonshefte 1 «Hva er ledelse i praksis – fra begrep til grep» (dag 1) og hefte 2 «En leders selvforståelse» (dag 2). Begge arbeidsheftene tilhører Håndbokserien «En leders basiskompetanse»
- Modul 3 – Lederskiftet: Fagboken «Lederskifter. Om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb» (Gyldendal Akademisk), som også er solgt i flere tusen eksemplarer.
- Modul 4 – Min Lederplattform: Tre personlighetstester, dvs. "normalpersonlighet", "stresspersonlighet" og verdier jfr. Hogan-testbatteri.
- Modul 5 – Fysisk samling: Arbeids- og refleksjonshefte 6 «Lederen som teamansvarlig» (også fra Håndbokserien «En leders basiskompetanse»).
I tillegg inkluderer lederprogrammet en rekke unike verktøy:
- MIN LEDERPLATTFORM©: Din personlige veiviser for å utøve god ledelse/godt lederskap
- ARVEN©: Et unikt verktøy for forventningsavklaringer som ny (førstegangs)leder.
- GUTS(R). Lær deg gjennomføring av halvårlige GruppeUTviklingsSamtaler, inkludert utarbeidelse av Teamkontrakter og tilbakemeldinger til hverandre.
- TILBAKEMELDINGER. Hvordan be om, ta i mot og gi tilbakemeldinger.
- FØRSTE 90 DAGER-PLAN. Lær deg å legge og gjennomføre en kontekstuell plan for dine første 90 dager i ny jobb, rolle og kontekst.
- ARBEIDSGIVERROLLEN. Lær deg hvordan du kan håndtere det formelle arbeidsgiveransvaret med ulike verktøy.
- KONFLIKTHÅNDTERING. Få ulike verktøy for å både forebygge, håndtere og mestre ulike typer av konflikter.
Du tar programmet i ditt eget tempo, og selv om vi har satt programperioden til seks måneder, har du tilgang til alle modulene i 12 måneder. Alle lærebøker er selvsagt dine til odel og eie!
En viktig årsak til at vi strekker tilgangen til programmet over 12 måneder, er at du skal ha god tid til å kunne være med på de to fysiske samlingene, som er svært viktige for ditt utbytte av programmet. Dvs. at hvis ikke du ikke har tid til å være med på den samlingen som du blir invitert til, for eksempel ved sykdom, ting på jobben eller privat som kommer i veien, så trenger du ikke å fortvile. Vi finner bare en annen dato – på en av de neste samlingene! Uansett; dette løser vi!
Har du spørsmål, så send disse til kurs@nysomleder.no (merk eposten FGL-Programmet)
Hva dette kurset tilbyr
Det er ikke mangel på fagstoff og læringstilbud innen lederskapsutvikling – tvert imot. Markedet flommer over av tilbud, men det aller meste av kurs, rådgivning, fagartikler, bøker, utdanningstilbud m.m. blir for generelt. I tillegg henvender disse seg mot dem som allerede ER ledere. Ikke mot de som er i ferd med Å BLI ledere. Det er derfor dette lederprogrammet - i sin kontekstuelle form - er så unikt.
Frode Dale, kursleder, forfatter og lederlos
Praktisk informasjon
Q&A om FGL-Programmet
Spørsmål: Når er de fysiske samlingene?
Svar: Både dato og sted kommer vi tilbake til i løpet av den seks måneders programperioden. Dette fordi oppstarten på programmet varierer fra person til person, siden mye av programinnholdet er digital/selvstudier. Det er altså ikke én felles oppstartsdato for alle. Programmet går kontinuerlig gjennom hele året, og med jevne mellomrom inviterer vi de personene som er i gang med programmet til de fysiske samlingene.
Spørsmål: Hvilken modul skal jeg starte med?
Svar: Du trenger ikke ta programmet lineært, dvs. ta modul 1 før modul 2 osv. men vi anbefaler sterkt å starte med det digitale selvstudiet Identitetsskiftet, siden det er selve inngangsporten til din aller første lederjobb! Vi anbefaler også å vente med modulene om Identitetsskiftet og Lederskiftet, til du fått tilsendt fagbøkene som tilhører modulene. De andre bøkene får du på samlingene.
Spørsmål: Jeg har tatt modulen om Identitetsskiftet, men har ennå ikke fått invitasjon til den fysiske modulen om Lederadferd og Selvforståelse. Kan jeg gå i gang med modulen om Lederskiftet.
Svar: Ja det kan du, men det anbefales sterkt å vente med modulen «Min Lederplattform» til du har vært på den fysiske samlingen "Lederadferd og selvforståelse" .
Spørsmål: Er det noe bistand å få underveis i de digitale selvstudiene?
Svar: Ja vi legger opp til jevnlige digitale møter mellom kursleder og de som tar programmet. Disse vil du bli invitert til gjennom en "kalenderfunksjon" i IT-plattformen vu kjører programmet på. Dvs. at du får invitasjoner til digitale samlinger, men det er frivillig om du vil benytte deg av dette tilbudet.
Spørsmål: Hvor tidlig får jeg beskjed om når og hvor den fysiske samlingen vil finne sted?
Svar: Vi etterstreber å gi deg minst fire ukers varsel, slik at du har god tid til å ordne med praktiske ting som reise, eventuell overnatting og andre ting.
Spørsmål: Hva om jeg ikke har anledning til å delta på de dagene de fysiske kursene settes opp?
Svar: Det er ikke noe problem. Da kan du delta på noen av de neste samlingene, for som nevnt går lederprogrammet gjennom hele året. Det gjør at vi setter opp de fysiske samlingene flere ganger i året. Hvor mange ganger dette skjer avhenger av hvor mange personer som er i gang med programmet, men du kan forvente et vi setter opp hver samling minst 3-4 ganger i året.
Spørsmål: Er reise og overnatting inkludert i kursavgiften?
Svar: Kursavgiften dekker all servering på kursstedet de to dagene. Eventuelle kostnader til reise og overnatting dekkes av den enkelte deltaker, evt. av hens arbeidsgiver.
Kursledere
Påmelding
Andre relevante kurs
Workshop om førstegangsledelse, lederskifter og onboarding av nye ledere
Påtroppende ledere savner opplæring og støtte fra bedriften de skal inn i. Lær hvordan bedriften selv kan bygge et robust læringssystem slik at deres nytilsatte ledere, uansett ledernivå, lykkes.
Hva et lederskifte er og hvordan det påvirker virksomheten. Hvilke faser og prosesser et lederskifte består av, hvilke roller som er ansvarlige for ulike oppgaver, hva suksesskriteriene i offboarding/utfasing er, hvordan jobbe praktisk i pre-entry perioden/-fasen og hvordan legge og gjennomføre en plan for de første 90 dagene m.m.
Workshop om førstegangsledelse, lederskifter og onboarding av nye ledere
Påtroppende ledere savner opplæring og støtte fra bedriften de skal inn i. Lær hvordan bedriften selv kan bygge et robust læringssystem slik at deres nytilsatte ledere, uansett ledernivå, lykkes.
Hva et lederskifte er og hvordan det påvirker virksomheten. Hvilke faser og prosesser et lederskifte består av, hvilke roller som er ansvarlige for ulike oppgaver, hva suksesskriteriene i offboarding/utfasing er, hvordan jobbe praktisk i pre-entry perioden/-fasen og hvordan legge og gjennomføre en plan for de første 90 dagene m.m.
Foredrag: Hva innebærer et lederskifte?
I 8 av 10 tilfeller vil en påtroppende leder erstatte en tidligere leder. Det betyr å arve den forrige lederen, på godt og vondt. Det er også du som må tilpasse deg organisasjonen, ikke omvendt.
I dette foredraget går Frode Dale gjennom de aller viktigste aspektene rundt et hva et lederskifte innebærer og hvordan dette vil påvirke både den påtroppende lederen og virksomheten.
Foredrag: Hva innebærer et lederskifte?
I 8 av 10 tilfeller vil en påtroppende leder erstatte en tidligere leder. Det betyr å arve den forrige lederen, på godt og vondt. Det er også du som må tilpasse deg organisasjonen, ikke omvendt.
I dette foredraget går Frode Dale gjennom de aller viktigste aspektene rundt et hva et lederskifte innebærer og hvordan dette vil påvirke både den påtroppende lederen og virksomheten.
Fra kollega til leder - Klasserom
Det er krevende å skulle lede tidligere kollegaer. Ikke minst personlig, siden det både innebærer et rolleskifte og et identitetsskifte. Dette kurset gir innsikten og verktøyene du trenger!
Hva rolleskiftet og identitetsskiftet innebærer. Hva det betyr å bli leder - kontra det å være leder, hva det innebærer å gå fra en fagstilling til en lederstilling, lederbasiskompetanse, lederferdigheter og en plan for dine første 90 dager som førstegangsleder.
Fra kollega til leder - Klasserom
Det er krevende å skulle lede tidligere kollegaer. Ikke minst personlig, siden det både innebærer et rolleskifte og et identitetsskifte. Dette kurset gir innsikten og verktøyene du trenger!
Hva rolleskiftet og identitetsskiftet innebærer. Hva det betyr å bli leder - kontra det å være leder, hva det innebærer å gå fra en fagstilling til en lederstilling, lederbasiskompetanse, lederferdigheter og en plan for dine første 90 dager som førstegangsleder.
Slik rekrutterer du de beste folkene
En viktig lederoppgave er å rekruttere dyktige folk, som bidrar til å videreutvikle bedriften. Kurset gir uvurderlig innsikt i hvordan du identifiserer, ivaretar og sikrer deg de beste kandidatene.
Hva en helhetlig rekrutteringsprosess består av, og hvilke lover som gjelder. Innsikt i gode verktøy, og hvordan bruke dem. Hvordan fase ut den som slutter, hva er en god rollebeskrivelse, hvordan gjennomføre intervjuer, drive lønnsforhandlinger, følge opp og evaluere nyansatte i prøveperioden. Hvordan samarbeide med HR og rekrutteringsfirmaer.
Slik rekrutterer du de beste folkene
En viktig lederoppgave er å rekruttere dyktige folk, som bidrar til å videreutvikle bedriften. Kurset gir uvurderlig innsikt i hvordan du identifiserer, ivaretar og sikrer deg de beste kandidatene.
Hva en helhetlig rekrutteringsprosess består av, og hvilke lover som gjelder. Innsikt i gode verktøy, og hvordan bruke dem. Hvordan fase ut den som slutter, hva er en god rollebeskrivelse, hvordan gjennomføre intervjuer, drive lønnsforhandlinger, følge opp og evaluere nyansatte i prøveperioden. Hvordan samarbeide med HR og rekrutteringsfirmaer.
En leders første 90 dager i en ny lederjobb
Som ny leder har du 90 dager på deg til å finne fotfeste. Mislykkes du er resultatet ofte tapt tillit og respekt. Blant de du skal lede og lederkollegaer. Få innsikt i hvordan bruke disse 90 dagene.
Hvordan identifisere, etablere og utvikle relasjoner, hvordan få oversikt over forventningene, hva inneholder en god interessentkartlegging, hva du bør prioritere, hvordan overta en ledergruppe, hvordan få overblikk over hele organisasjonen og hvordan kan utfasingen av tidligere leder påvirke deg og din oppstart?
En leders første 90 dager i en ny lederjobb
Som ny leder har du 90 dager på deg til å finne fotfeste. Mislykkes du er resultatet ofte tapt tillit og respekt. Blant de du skal lede og lederkollegaer. Få innsikt i hvordan bruke disse 90 dagene.
Hvordan identifisere, etablere og utvikle relasjoner, hvordan få oversikt over forventningene, hva inneholder en god interessentkartlegging, hva du bør prioritere, hvordan overta en ledergruppe, hvordan få overblikk over hele organisasjonen og hvordan kan utfasingen av tidligere leder påvirke deg og din oppstart?
Fra kollega til leder - Klasserom
Det er krevende å skulle lede tidligere kollegaer. Ikke minst personlig, siden det både innebærer et rolleskifte og et identitetsskifte. Dette kurset gir innsikten og verktøyene du trenger!
Hva rolleskiftet og identitetsskiftet innebærer. Hva det betyr å bli leder - kontra det å være leder, hva det innebærer å gå fra en fagstilling til en lederstilling, lederbasiskompetanse, lederferdigheter og en plan for dine første 90 dager som førstegangsleder.
Fra kollega til leder - Klasserom
Det er krevende å skulle lede tidligere kollegaer. Ikke minst personlig, siden det både innebærer et rolleskifte og et identitetsskifte. Dette kurset gir innsikten og verktøyene du trenger!
Hva rolleskiftet og identitetsskiftet innebærer. Hva det betyr å bli leder - kontra det å være leder, hva det innebærer å gå fra en fagstilling til en lederstilling, lederbasiskompetanse, lederferdigheter og en plan for dine første 90 dager som førstegangsleder.